Beschikbare cursussen

Samen gitaar spelen

Wanneer je gesproken informatie wil leren, heb je twee mogelijkheden. Ofwel luister je, ofwel lees je.
Muziek kan ook gespeeld worden 'op het gehoor' en 'van het blad' (gelezen). 
Beide technieken hebben hun eigen voordelen, nadelen en vereisen elk ook eigen vaardigheden. Vaak ontmoet ik mensen die weigeren te leren van blad te lezen. Dan vraag ik hoe ze hun gitaarstukken leren. Dikwijls krijg ik als antwoord dat ze tabs gebruiken, akkoorddiagrammen en op het gehoor werken. Wat ze wel vergeten, is dat tabs en akkoorddiagrammen lezen ook 'van het blad lezen' is. 
Deze cursus is bedoeld om vlotter muziek te leren lezen, partituren, tabs, akkoordnamen en akkoorddiagrammen.

De eerste cursus voor gitaar op basis van akkoorden. We leren hier enkele basisprincipes over muziek en uiteraard een hele resem akkoorden en muziektstukken!

Na het leren van een hele reeks akkoorden, oefenen we ons in de manier waarop we ze spelen. Met andere woorden, in deze reeks gaan we dieper in op het tokkelen en op andere technieken om akkoorden te spelen, zoals powerchords en barré's.

Ooit al eens afgevraagd hoe het komt dat het ene nummer op de één of andere manier zo goed op een ander lijkt terwijl het toch ook weer volledig anders is? In deze reeks leren we te begrijpen hoe dit komt waardoor we zelf meer op ons gehoor leren vertrouwen om de muziek die we willen spelen, vlotter te leren spelen.

Hier volgen we het pad van de klassieke methode om gitaar te leren. We leren hier ook de klassieke muziek gebruiken.

Eerste cursus piano, voor beginners. We leren de toetsen en noten kennen en trainen het gebruik van beide handen op het klavier.